Gigo Electricity Discovery 2.0
Με το πακέτο Gigo Electricity Discovery 2.0 τα παιδιά κατανοούν τις βασικές αρχές της ηλεκτρικής ενέργειας. Μέσα από τα 10 πειράματα που περιλαμβάνονται θα δημιουργήσουν παράλληλες συνδέσεις, κυκλώματα φωτός και θα τροφοδοτήσουν έναν κινητήρα.
Περιλαμβάνει όλα τα δομικά στοιχεία που θα χρειαστούν, όπως καλώδια σύνδεσης, θήκη μπαταρίας και κινητήρα, για να πραγματοποιηθούν οι κατασκευές με ασφάλεια, μέσα από το εγχειρίδιο με τις οδηγίες και τις επεξηγήσεις των αρχών και των μοντέλων.
Με αυτό το πακέτο μπορείτε να κατασκευάσετε ένα φωτιζόμενο τρένο, ένα υποβρύχιο, ένα κύκλωμα με φορά του μοτέρ αριστερόστροφη και δεξιόστροφη, ένα κύκλωμα εν παράλληλα, μια κινούμενη πασχαλίτσα, ένα περιστρεφόμενο και φωτιζόμενο καρουζέλ με αστερισμούς, ένα κύκλωμα σε σειρά και ένα σε παράλληλη σύνδεση, ένα περιστρεφόμενο έλικα με γλάρους, ένα κύκλωμα με αγωγό και μονωτή, ένα πύργο ελέγχου με ραντάρ, ένα μοτέρ ταχύτητας, μια οπτική ψευδαίσθηση, ένα κύκλωμα που ανάβει μια λάμπα, ένα φωτιζόμενο ελικόπτερο.
Χρειάζεται 2 μπαταρίες ΑΑ (δεν συμπεριλαμβάνονται).
Ο ηλεκτρισμός είναι ένας «γενικός» όρος. Περιλαμβάνει τα «ηλεκτρικά φαινόμενα», δηλαδή ένα σύνολο από φυσικά φαινόμενα που σχετίζονται με την παρουσία και τη ροή ηλεκτρικού φορτίου. Ο ηλεκτρισμός δίνει με μια ευρεία ποικιλία από πολύ γνωστά φαινόμενα, όπως οι αστραπές, ο στατικός ηλεκτρισμός, η ηλεκτρομαγνητική επαγωγή και το ηλεκτρικό ρεύμα. Επιπρόσθετα, ο ηλεκτρισμός μαζί με τον μαγνητισμό αποτελούν την ενιαία έκφραση του ηλεκτρομαγνητισμού, μιας από τις τέσσερις θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις, και μαζί επιτρέπουν τη δημιουργία και τη μετάδοση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, όπως για παράδειγμα τα ραδιοκύματα. Τα ηλεκτρικά φορτία παράγουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία, που αλληλεπιδρούν με άλλα ηλεκτρικά φορτία. Τα ηλεκτρικά φαινόμενα έχουν αρχίσει να μελετούνται από την Αρχαιότητα. Ιστορικά ως έννοια έχει τις ρίζες του στην παρατήρηση του Θαλή του Μιλήσιου (περίπου το 600 π.Χ.) ότι κομμάτι ήλεκτρου (κεχριμπάρι) που τρίβεται σε ξηρό ύφασμα έλκει μικρά κομμάτια άχυρου. Εξ ου και η ονομασία «ηλεκτρισμός», δηλαδή το φαινόμενο που παρατηρείται στο ήλεκτρο. Η ονομασία αυτή του συνόλου των σχετικών φαινομένων άρχισε να χρησιμοποιείται από το 1600 περίπου. Όμως τα ουσιαστικά βήματα της επιστήμης που οδήγησαν σταδιακά σε πρακτικές τεχνολογικές καινοτομίες άρχισαν ουσιαστικά από το 17ο αιώνα. Οι ίδιες οι πρακτικές εφαρμογές αυτού του κλάδου της επιστήμης άρχισαν να αναπτύσσονται στα τέλη του 19ου αιώνα. Η ταχύρυθμη ανάπτυξη της ηλεκτρικής τεχνολογίας, με εφαρμογές και στο βιομηχανικό και στον οικιακό τομέα, μετέβαλλε αρκετά τις ανθρώπινες κοινωνίες, χάρη στην εξαιρετική ευελιξία της ηλεκτρικής ενέργειας, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα σχεδόν απεριόριστο σύνολο εφαρμογών που περιλαμβάνουν τις μεταφορές, τη θέρμανση, το φωτισμό, τις επικοινωνίες, και τέλος τον υπολογισμό, την αποθήκευση και τη μετάδοση πληροφοριών. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι η «ραχοκοκκαλιά» της σύγχρονης βιομηχανικής κοινωνίας, αλλά και της ακόμη πιο σύγχρονης κοινωνίας της πληροφορίας.