Gravity : Αναλογικός Αισθητήρας Διαλυμένου Οξυγόνου
Ο Gravity Αναλογικός Αισθητήρας Διαλυμένου Οξυγόνου είναι συμβατός με Arduino . Έχει την δυνατότητα να μετράει το ποσοστό του διαλυμένου οξυγόνου στο νερό για να αντικατροπτιζει την ποιότητα του νερού . Ο αισθητήρας είναι γαλβανικός και δεν χρειάζεται χρόνο πόλοσης .
Χρησιμοποιείται σε εφαρμογές που χρειάζονται έλεγχο ποιότητας νερού όπως υδατοκαλλιέργειες , παρακολούθηση περιβάλοντος κλπ.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αισθητήρας Διαλυμένου Οξυγόνου
Τύπος : Galvanic Probe
Εύρος ανίχνευσης: 0 ~ 20mg / L
Χρόνος απόκρισης: Έως 98% πλήρης απόκριση, εντός 90 δευτερολέπτων (25 ℃)
Εύρος πίεσης: 0 ~ 50PSI
Διάρκεια ζωής ηλεκτροδίου: 1 έτος (κανονική χρήση)
Συντήρηση : Αντικατάσταση μεμβράνης : Ανά 1 ~ 2 μήνες (σε λασπώδες νερό) . 4 ~ 5 μήνες (σε καθαρό νερό) . Αντικατάσταση Διαλύματος ανά μία φορά το μήνα
Μήκος καλωδίου: 2 μέτρα
Probe Connector: BNC
Signal Converter Board
Τάση λειτουργίας: 3.3 ~ 5.5V
Σήμα εξόδου: 0 ~ 3.0V
Συνδετήρας καλωδίων: BNC
Συνδετήρας σήματος: Αναλογική διασύνδεση βαρύτητας (PH2.0-3P)
Διάσταση: 42mm * 32mm
Μολονότι τα μόρια νερού περιέχουν ένα άτομο οξυγόνου, αυτό το οξυγόνο δεν είναι αυτό που χρειάζονται οι υδάτινοι οργανισμοί για να επιβιώσουν. Το οξυγόνο εισέρχεται σε ένα ρεύμα κυρίως από την ατμόσφαιρα και, σε περιοχές όπου η απόρριψη υπόγειων υδάτων σε ρεύματα είναι ένα μεγάλο μέρος της ροής, από την απόρριψη υπόγειων υδάτων. Αυτό το διαλυμένο οξυγόνο χρησιμοποιείται για αναπνοή ψαριών και ζωοπλαγκτόν.
Το νερό που κινείται γρήγορα, όπως σε ένα ορεινό ρέμα ή σε μεγάλο ποτάμι, τείνει να περιέχει πολύ διαλυμένο οξυγόνο, ενώ το στάσιμο νερό περιέχει λιγότερο. Τα βακτήρια στο νερό μπορούν να καταναλώνουν οξυγόνο καθώς η οργανική ύλη αποσυντίθεται. Έτσι, η περίσσεια οργανικού υλικού σε λίμνες και ποτάμια μπορεί να προκαλέσει ευτροφικές καταστάσεις, που είναι μια κατάσταση έλλειψης οξυγόνου που μπορεί να προκαλέσει «νεκρό» υδατικό σύστημα.
Υδρόβια Ζωή
Η υδρόβια ζωή μπορεί να δυσκολεύεται να αναπτυχθεί σε στάσιμα νερά που έχει πολλά σάπια, οργανικά υλικά σε αυτό, ειδικά το καλοκαίρι (η συγκέντρωση του διαλυμένου οξυγόνου σχετίζεται αντιστρόφως με τη θερμοκρασία του νερού), όταν τα επίπεδα διαλυμένου οξυγόνου είναι σε εποχιακά χαμηλά. Το νερό κοντά στην επιφάνεια της λίμνης – το επιλημίνιο – είναι πολύ ζεστό για αυτούς, ενώ το νερό κοντά στο κάτω μέρος – το υπολίμνιο – έχει πολύ λίγο οξυγόνο. Οι συνθήκες μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα σοβαρές σε μια περίοδο ζεστού, ήρεμου καιρού, με αποτέλεσμα την απώλεια πολλών ψαριών.
Το διαλυμένο οξυγόνο αναφέρεται συνήθως σε χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο (mg / L) ή ως ποσοστό κορεσμού αέρα. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες θα αναφέρουν DO σε μέρη ανά εκατομμύριο (ppm) ή σε μικρογραμμομόρια (umol). 1 mg / L ισούται με 1 ppm. Η σχέση μεταξύ mg / L και% κορεσμού αέρα έχει συζητηθεί παραπάνω και ποικίλλει ανάλογα με τη θερμοκρασία, την πίεση και την αλατότητα του νερού. Ένα μικρόγραμμομόριο οξυγόνου ισούται με 0,022391 χιλιοστόγραμμα και αυτή η μονάδα χρησιμοποιείται συνήθως σε ωκεάνιες μελέτες Έτσι 100 umol / L O2 είναι ίσο με 2,2 mg / L O2.