Πεψίνη 1:3000 25g porcine
Πεψίνη 1:3000 25g porcine
Αποθήκευση: 2-8°C
Cas Number: 9001-75-6
Η πεψίνη, (pepsin), είναι ένα ένζυμο που εκκρίνεται σε αδρανή μορφή γνωστή ως πεψινογόνο από κύρια ή πεπτικά κύτταρα των γαστρικών βοθρίων του στομάχου των σπονδυλωτών.
To πεψινογόνο μέσα σε όξινο περιβάλλον δραστηριοποιείται σε πεψίνη όπου και διασπά τις πρωτεΐνες σε βραχείες αλυσίδες πολυπεπτιδίων, οι οποίες και στη συνέχεια διασπώνται από τις πεπτιδάσες.
Η εμπορική πεψίνη εξάγεται από το αδενικό στρώμα στομαχιών γουρούνι. Είναι ένα συστατικό της πυτιάς που χρησιμοποιείται για τη συμπίεση του γάλακτος κατά την παρασκευή του τυριού. Το Pepsin χρησιμοποιείται για μια ποικιλία εφαρμογών στην κατασκευή τροφίμων: για τροποποίηση και παροχή ποιοτικών κτυπημάτων σε πρωτεΐνες σόγιας και ζελατίνη, τροποποίηση φυτικών πρωτεϊνών για χρήση σε είδη σνακ για μη γαλακτοκομικά προϊόντα, για την παρασκευή προμαγειρεμένων δημητριακών σε στιγμιαία ζεστά δημητριακά και για την παρασκευή ζώων και λαχανικών πρωτεΐνες υδρολύματα για χρήση σε αρωματικά τρόφιμα και ποτά Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία δέρματος για την αφαίρεση μαλλιών και υπολειμματικών ιστών από δορές και για την ανάκτηση αργύρου από απορριφθείσες φωτογραφικές μεμβράνες χωνεύοντας το στρώμα ζελατίνης που συγκρατεί το ασήμι. Το Pepsin ήταν ιστορικά ένα πρόσθετο της τσίχλας της μάρκας Beeman από τον Δρ Edward E. Beeman.
Η πεψίνη χρησιμοποιείται συνήθως στην παρασκευή θραυσμάτων F (ab ‘) 2 από αντισώματα. Σε ορισμένες δοκιμασίες, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται μόνο το τμήμα σύνδεσης αντιγόνου (Fab) του αντισώματος. Για αυτές τις εφαρμογές, τα αντισώματα μπορούν να χωνευτούν ενζυματικά για να παράγουν είτε ένα Fab είτε ένα F (ab ‘) 2 θραύσμα του αντισώματος. Για να παραχθεί ένα θραύσμα F (ab ‘) 2, η IgG υποβάλλεται σε πέψη με πεψίνη, η οποία διασπά τις βαριές αλυσίδες κοντά στην περιοχή άρθρωσης. Ένας ή περισσότεροι από τους δισουλφιδικούς δεσμούς που ενώνουν τις βαριές αλυσίδες στην περιοχή αρθρώσεων διατηρούνται, έτσι οι δύο περιοχές Fab του αντισώματος παραμένουν ενωμένες, δίδοντας ένα δισθενές μόριο (που περιέχει δύο θέσεις σύνδεσης αντισώματος), εξ ου και ο χαρακτηρισμός F (ab ‘ 2. Οι ελαφρές αλυσίδες παραμένουν άθικτες και προσκολλημένες στη βαριά αλυσίδα. Το θραύσμα Fc χωνεύεται σε μικρά πεπτίδια. Τα θραύσματα Fab δημιουργούνται με διάσπαση IgG με παπαΐνη αντί πεψίνης. Η παπαΐνη διασπά την IgG πάνω από την περιοχή άρθρωσης που περιέχει τους δισουλφιδικούς δεσμούς που ενώνουν τις βαριές αλυσίδες, αλλά κάτω από τη θέση του δισουλφιδικού δεσμού μεταξύ της ελαφριάς αλυσίδας και της βαριάς αλυσίδας. Αυτό δημιουργεί δύο ξεχωριστά μονοσθενή (που περιέχουν μία μόνο θέση σύνδεσης αντισώματος) Fab θραύσματα και ένα άθικτο Fc θραύσμα. Τα θραύσματα μπορούν να καθαριστούν με διήθηση πηκτής, ανταλλαγή ιόντων ή χρωματογραφία συγγένειας.
Τα θραύσματα αντισωμάτων Fab και F (ab ‘) 2 χρησιμοποιούνται σε συστήματα ανάλυσης όπου η παρουσία της περιοχής Fc μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Σε ιστούς όπως λεμφαδένες ή σπλήνα ή σε παρασκευάσματα περιφερικού αίματος, υπάρχουν κύτταρα με υποδοχείς Fc (μακροφάγοι, μονοκύτταρα, Β λεμφοκύτταρα και φυσικά κύτταρα δολοφονίας) που μπορούν να δεσμεύσουν την περιοχή Fc ανέπαφων αντισωμάτων, προκαλώντας χρώση υποβάθρου σε περιοχές που δεν περιέχουν το αντιγόνο στόχο. Η χρήση θραυσμάτων F (ab ‘) 2 ή Fab διασφαλίζει ότι τα αντισώματα συνδέονται με το αντιγόνο και όχι στους υποδοχείς Fc. Αυτά τα θραύσματα μπορεί επίσης να είναι επιθυμητά για χρώση κυτταρικών παρασκευασμάτων παρουσία πλάσματος, επειδή δεν είναι ικανά να δεσμεύσουν συμπλήρωμα, το οποίο θα μπορούσε να λύσει τα κύτταρα. F (ab ‘) 2, και σε μεγαλύτερο βαθμό Fab, θραύσματα επιτρέπουν ακριβέστερο εντοπισμό του αντιγόνου στόχου, δηλ. Στη χρώση ιστού για ηλεκτρονική μικροσκοπία. Η ανθεκτικότητα του θραύσματος F (ab ‘) 2 του επιτρέπει να διασταυρώνει τα αντιγόνα, επιτρέποντας τη χρήση για προσδιορισμούς καθίζησης, κυτταρική συσσωμάτωση μέσω επιφανειακών αντιγόνων ή ανιχνεύσεις rosetting.