Αραβικό κόμμι 1Kg
Αραβικό κόμμι 1Kg
Το αραβικό κόμμι είναι ένα πολύπλοκο μείγμα από γλυκοπρωτεΐνες και πολυσακχαρίτες. Είναι η αρχική πηγή των σακχάρων αραβινόζη και ριβόζ., Tα δύο ανακαλύφθηκαν και απομονώθηκαν από αυτό, και το όνομά τους προέρχεται από αυτό.
Χρησιμοποιείται κυρίως στη βιομηχανία τροφίμων ως σταθεροποιητής. Είναι βρώσιμο και έχει αριθμό Ε E414. Το αραβικό κόμμι είναι ένα βασικό συστατικό στην παραδοσιακή λιθογραφία. Xρησιμοποιείται στην εκτύπωση, παραγωγή χρωμάτων, κόλλας, καλλυντικών και σε διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του ιξώδους ελέγχου σε μελάνια και σε βιομηχανίες κλωστοϋφαντουργίας, αν και λιγότερο ακριβά υλικά συναγωνίζονται με αυτό για πολλούς από αυτούς τους ρόλους.
Ασφάλεια και αποθήκευση
Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου
Αναλυτική περιγραφή
Το αραβικό κόμμι είναι μίγμα πολυσακχαριτών και γλυκοπρωτεΐνών. Δίνει τις ιδιότητες της κόλλας και αποτελεί συνδετικό υλικό που είναι βρώσιμο από τον άνθρωπο. Παραμένει ένα βασικό συστατικό στα αναψυκτικά ως σιρόπι και σε “σκληρά” ζαχαρωτά όπως τσίχλες, καραμέλες, παστίλιες και τις καραμέλες σοκολάτας M&M . Για τους καλλιτέχνες, είναι το παραδοσιακό συνδετικό υλικό για τα χρώματα ακουαρέλας, στη φωτογραφία για εκτύπωση και χρησιμοποιείται ως συνδετικό υλικό σε συνθέσεις πυροτεχνίας. Ως συνδετικό χρησιμοποιείται επίσης σε φάρμακα και σε καλλυντικά, ως γαλακτoματοποιητής και σταθεροποιητής γεύσεων, και ως παράγοντας για την αναστολή ή την αύξηση ενός ιξώδους. Οι οινοπαραγωγοί χρησιμοποιούν το αραβικό κόμμι, ως μέσο για πιο καθαρό κρασί.
Είναι ένα σημαντικό συστατικό στο βερνίκι παπουτσιών, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή θυμιάματος για το σπίτι. Χρησιμοποιείται επίσης ως κολλητικό μέσο με τη χρήση σιέλου, όπως στα γραμματόσημα, στους φακέλους και στα τσιγαρόχαρτα. Οι εκτυπωτές λιθογράφοι το χρησιμοποιούν για να διατηρήσουν υγρές τις περιοχές της πλάκας που δεν έχουν εικόνες.
Χρήση Αραβικό κόμμι 1Kg στα τρόφιμα
Ονομαζόμενο επίσης ακακία από την αρχική πηγή, το αραβικό κόμμι χρησιμοποιείται ως γαλακτωματοποιητής και στην άχνη, γαρνιρίσματα, τσίχλες και σε άλλα είδη ζαχαροπλαστικής.