Διαθλασιόμετρο για Σιρόπια και Μαρμελάδες (28-62% Brix)
Διαθλασιόμετρο για Σιρόπια και Μαρμελάδες
Το Διαθλασιόμετρο αυτό σας επιτρέπει να παίρνετε γρήγορα μέτρηση του ποσοστού των σακχάρων (28-62%, με ακρίβεια – 0.2%) σε υγρά όπως ηδύποτα, σιρόπια, μαρμελάδες κλπ. χωρίς να χρειάζεστε μεγάλη ποσότητα δείγματος. Μια – δυο σταγόνες από το δείγμα είναι αρκετές για να μετρήσετε την περιεκτικότητά του σε σάκχαρα. Η βαθμονόμηση του οργάνου γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα. Ιδανικό και εύχρηστο για χρήση, τόσο στην ύπαιθρο, όσο και στο εργαστήριο. Το μοντέλο αυτό έχει ενσωματωμένο σύστημα αυτόματης θερμοκρασιακής αντιστάθμισης εύρους 10 με 30 °C.
Το φορητό σακχαροδιαθλασίμετρο αποτελείται από τα εξής μέρη:
Περιλαμβάνονται επίσης:
- Οδηγίες χρήσης στα αγγλικά
- Διορθωτικοί πίνακες θερμοκρασίας
- Πανάκι καθαρισμού του πρίσματος
- Κατσαβίδι ρύθμισης του κοχλία
- σταγονομετρική πιπέτα
- Απιονισμένο νερό για βαθμονόμηση
ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΘΛΑΣΙΟΜΕΤΡΟΥ
Η χρήση του οργάνου είναι απλή. Στην αρχή εκπλένονται οι επιφάνειες του πρίσματος και του καλύμματος με αποσταγμένο νερό και σκουπίζονται προσεκτικά (Ο καθαρισμός αυτός γίνεται μετά από κάθε χρήση του οργάνου).