Θερμομανδύας 500ml 250W
Θερμομανδύας 500ml 250W. Ιδανικός για σφαιρικές φιάλες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με ορθοστάτη.
Τεχνικές Προδιαγραφές
Χωρητικότητα: 500ml
Τροφοδοσία: 220V AC
Θερμοκρασία Λειτουργίας: 0 – 380 °C
Ισχύς: 250W
Διαστάσεις: φ220*165mm
Ο Θερμομανδύας είναι μέρος του εργαστηριακού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή θερμότητας στα δοχεία, ως εναλλακτική λύση σε άλλες μορφές θερμαινόμενου λουτρού. Σε αντίθεση με άλλες συσκευές θέρμανσης, όπως οι θερμάστρες ή οι καυστήρες Bunsen, τα δοχεία από γυάλινα σκεύη μπορούν να τοποθετηθούν σε άμεση επαφή με τον θερμαντικό μανδύα χωρίς να αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος θραύσης των γυάλινων αντικειμένων, επειδή το θερμαντικό στοιχείο ενός θερμαντικού μανδύα είναι μονωμένο από το δοχείο ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική και απότομη αύξηση της θερμοκρασίας.
Οι θερμομανδύες έχουν διάφορες μορφές. Συνήθως τους συναντάμε να έχουν ηλεκτρικά καλώδια ενσωματωμένα σε κάποιο ύφασμα που «αγκαλιάζει» μια φιάλη. Το ρεύμα που τροφοδοτείται στη συσκευή και επομένως η θερμοκρασία που επιτυγχάνεται ρυθμίζεται από ένα ροοστάτη. Αυτός ο τύπος θερμομανδύα είναι αρκετά χρήσιμος για τη διατήρηση μιας επιθυμητής θερμοκρασίας μέσα σε μια διαχωριστική χοάνη, για παράδειγμα, αφού τα περιεχόμενα μιας αντίδρασης έχουν αφαιρεθεί από μια πρωτογενή πηγή θερμότητας.
Μια άλλη μορφή Θερμομανδύα μπορεί να μοιάζει με ένα δοχείο και είναι κατασκευασμένο ως “καλάθι” μέσα σε ένα κυλινδρικό δοχείο (συχνά από πλαστικό ή μέταλλο όπως το αλουμίνιο). Το άκαμπτο μεταλλικό εξωτερικό υποστηρίζει ένα “καλάθι” κατασκευασμένο από ύφασμα και περιλαμβάνει θερμαντικά στοιχεία μέσα στο σώμα του θερμαντικού μανδύα. Για τη θέρμανση ενός αντικειμένου, απλώς το τοποθετούμε μέσα στο καλάθι του θερμαντικού μανδύα.
Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους εφαρμογής θερμότητας σε μια φιάλη, όπως ένα λουτρό ελαίου ή υδατόλουτρο, η χρήση θερμομανδύα δεν παράγει υγρό υπόλειμμα για να στάξει από τη φιάλη. Επίσης, οι θερμομανδύες κατανέμουν ομοιόμορφα τη θερμότητα πάνω στην επιφάνεια της φιάλης και παρουσιάζουν λιγότερη τάση δημιουργίας επιβλαβών σημείων εστίασης.