Μικροβιολογία Βασικό Κιτ – Πακέτο MicroBiology MicroScience
Με το Βασικό Κιτ ΜικροΒιολογίας μπορείτε να πραγματοποιήσετε διάφορα πειράματα μικροβιολογίας όπως:
- Ανάλυση τροφών
- Καλλιέργεια βακτηρίων
- Ρόλος ενζύμων
- Λιπίδια
- Πρωτεΐνες
- Φωτοσύνθεση
- Αναπνοή
- Φυτά & Νερό, Όσμωση
Το κιτ περιλαμβάνει:
- 1x Βάση Συναρμολόγησης
- 3x Διηθητικό Χαρτί διαμέτρου 4.8cm
- 1x Πλαστική Λαβίδα
- 2x Χωνιά Φιλτραρίσματος
- 1x Καπάκι 1
- 1x Καπάι 2
- 1x Γυάλινη Ράβδος 6cm
- 1x Γυάλινος Σωλήνας 5cm
- 1x Γυάλινος Σωλήνας με διαβαθμίσεις 10cm
- 1x Μεγάλο Φιαλίδιο με καπάκι
- 1x Μεγεθυντικός Φακός
- 1x Micro λύχνος
- 2x Συνδετήρες
- 1x Τρυβλίο Petri 65mm
- 1x Χρωματικός Δείκτης pH 1-14
- 1x Πλαστικό Ακροφύσιο
- 8x Πλαστικές Micro Σπάτουλες
- 1x Prestik
- 6x Πιπέτες 3ml
- 1x Micro-Ορθοστάτης
- 1x Σωλήνας Σιλικόννης 10cm
- 2x Σωλήνας Σιλικόννης 5cm
- 1x Μικρό Φιαλίδιο με καπάκι
- 1x Σωλήνας Συλλογής Αερίων
- 1x Σύριγγα 3ml
- 1x Δοκιμαστικός Σωλήνας 12mm x 7cm
- 1x Θερμόμετρο 0-50, 15cm
- 1x Μεταλλικό στήριγμα
- 3x Οδοντογλυφίδες
- 25x Πεχαμετρικό χαρτί (λωρίδες)
Κεφάλαιο 1: Ζωντανοί οργανισμοί
1.1 Φυτά
1.1.1 Ανθοφόρα φυτά-Δομή του σπόρου
1.1.2 Παρατήρηση της βλάστησης
1.1.3 Βλαστική δομή αγγειόσπερμων φυτών (μέρος 1ο)
1.1.4 Βλαστική δομή αγγειόσπερμων φυτών (μέρος 2ο)
1.1.5 Δομή της άνθησης
1.1.6 Ποια είναι η δομή ενός βρύου;
1.1.7 Ποια είναι η δομή της φτέρης;
1.2 Μικροοργανισμοί
1.2.1 Πώς καλλιεργούνται τα βακτήρια;
1.2.2 Τι είδος μούχλας αναπτύσσεται στο ψωμί;
1.3 Ζώα
1.3.1 Ποια είναι η δομή ενός ζωντανού σκουληκιού; (Μέρος 1ο)
1.3.2 Ποια είναι η δομή ενός ζωντανού σκουληκιού; (Μέρος 2ο)
1.3.3 Ποια είναι η δομή ενός σαλιγκαριού;
1.3.4 Ποια είναι η δομή μιας ακρίδας;
1.3.5 Ποια είναι η δομή μια γαρίδας;
1.3.6 Ποια είναι η δομή μιας αράχνης;
Κεφάλαιο 2: Ένζυμα
2.1 Δράση των ενζύμων στην πέψη
2.1.1 Η δράση της αμυλάσης στην πέψη του αμύλου (Μέρος 1ο)
2.1.2 Η δράση της αμυλάσης στην πέψη του αμύλου (Μέρος 2ο)
2.1.3 Η δράση της αμυλάσης στην πέψη του αμύλου (Μέρος 3ο)
2.1.4 Η δράση της αμυλάσης στην πέψη του αμύλου (Μέρος 4ο)
2.2 Δράση των ενζύμων στα τρόφιμα
2.2.1 Επίδραση της βρομελίνης στη ζελατίνη
2.2.2 Επίδραση της ρενίνης στο γάλα
2.3 Δράση των ενζύμων στα φάρμακα
2.3.1 Επίδραση της καταλάσης στο υπεροξείδιο του υδρογόνου
Κεφάλαιο 3: Πιστοποιήσεις στα τρόφιμα
3.1 Πιστοποίηση για παρουσία υδατανθράκων
3.1.1 Δοκιμασία Benedict για αναγωγικά σάκχαρα
3.1.2 Περιέχει το φαγητό που τρώμε αναγωγικά σάκχαρα;
3.1.3 Πώς μπορούμε να πιστοποιήσουμε την παρουσία μη αναγωγικού σακχάρου στο φαγητό;
3.1.4 Δοκιμασία ιωδίου για άμυλο
3.1.5 Περιέχει το φαγητό που τρώμε άμυλο;
3.1.6 Δοκιμασία ιωδίου για κυτταρίνη
3.1.7 Περιέχει το φαγητό που τρώμε κυτταρίνη;
3.2 Πιστοποίηση για παρουσία λιπιδίων
3.2.1 Δοκιμασία γαλακτώματος για λιπίδια
3.2.2 Δοκιμασία κουκκίδας λίπους
3.2.3 Περιέχει το φαγητό που τρώμε λιπίδια;
3.3 Πιστοποίηση για παρουσία πρωτεϊνών
3.3.1 Δοκιμασία biuret για πρωτεΐνες
3.3.2 Περιέχει το φαγητό που τρώμε πρωτεΐνες;
Κεφάλαιο 4: Φωτοσύνθεση
4.1 Υπάρχει άμυλο στα φύλλα των φυτών;
4.2 Είναι απαραίτητη η χλωροφύλλη για τη φωτοσύνθεση;
4.3 Είναι απαραίτητο το φως για τη φωτοσύνθεση;
4.4 Είναι απαραίτητο το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) για τη φωτοσύνθεση;
4.5 Ελευθερώνεται οξυγόνο κατά τη φωτοσύνθεση;
Κεφάλαιο 5: Αναπνοή
5.1 Προϊόντα της καύσης
5.2 Ελευθερώνεται διοξείδιο του άνθρακα (CO2), κατά τη διάρκεια της αναπνοής στους βλαστικούς σπόρους;
5.3 Ποιες ουσίες σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της ζύμωσης;
5.4 Χρησιμοποιείται οξυγόνο κατά τη διάρκεια της αναπνοής;
5.5 Απελευθερώνεται ενέργεια κατά τη διάρκεια της αναπνοής;
Κεφάλαιο 6: Φυτά και νερό
6.1 Διάχυση
6.1.1 Διάχυση σε αέρια (Μέρος 1ο)
6.1.2 Διάχυση σε αέρια (Μέρος 2ο)
6.1.3 Διάχυση σε υγρά
6.1.4 Διάχυση σε στερεά
6.2 Ώσμωση
6.2.1 Παρατήρηση του φαινομένου της ώσμωσης εργαστηριακά
6.2.2 Πώς προκύπτει η ώσμωση σε έναν ζωντανό ιστό;
6.3 Πορεία του νερού στο φυτό
6.3.1 Παρατήρηση της ροής του νερού στο φυτό
6.3.2 Το νερό μετακινείται από τι ρίζες προς τον κορμό;
6.3.3 Χάνεται ποσότητα νερού σε αυτήν την πορεία;
6.3.4 Πώς τα φύλλα των φυτών χάνουν νερό (Μέρος 1ο);
6.3.5 Πώς τα φύλλα των φυτών χάνουν νερό (Μέρος 2ο);
6.3.6 Πώς τα φύλλα των φυτών χάνουν νερό (Μέρος 3ο);