Πακέτο Χημείας – Οξύτητα σε Χυμούς & Αναψυκτικά
Σχετικά με το πακέτο:
Με το Πακέτο Χημείας #3 – Οξύτητα σε Χυμούς & Αναψυκτικά, μελετήστε πώς η συγκέντρωση οξέων σε διάφορα καταναλωτικά ποτά μπορεί να προσδιοριστεί με τιτλοδότηση με υδροξείδιο του νατρίου. Οι μαθητές θα καθορίσουν τον κατάλληλο δείκτη που θα χρησιμοποιηθεί για την τιτλοδότηση ενός ασθενούς οξέος. Οι μαθητές θα δημιουργήσουν ένα πείραμα για να υπολογίσουν τη μοριακή συγκέντρωση οξέος σε ένα ποτό. Η δραστηριότητα περιέχει αρκετό υλικό για 15 ομάδες μαθητών, καθώς και έναν Οδηγό Δασκάλου και Οδηγό Σπουδών μαθητών Copymasters. Αυτό το εργαστήριο ανταποκρίνεται στο Big Idea 1, Investigation 4, Primary Learning Objective 1.20.
Λεπτομέρειες
Το Κιτ Χημείας περιλαμβάνει:
10 g Υδροφθαλικό Κάλιο, 4 x 25 g Υδροξείδιο του Νατρίου, 100 mL Υδροχλωρικό Οξύ, 0,1 M, 100 mL Οξικό Οξύ, 0,1 M, 500 mL Υδροξείδιο του Νατρίου, 0,1 M, 25 mL Φαινολοφθαλεϊνης, 25mL Ερυθρό του Μεθυλίου, 0.02%, 25mL Μπλε της Βρωμοθυμόλης, 0.04%, 1 pH ταινία 1-14 Pkg/100.
Όλα όσα χρειάζεστε:
Προχοΐδα, 50mL, Βάσεις εργαστηρίου με σφιγκτήρες, Ογκομετρικές πιπέτες 10mL, Ογκομετρικές πιπέτες 25mL, Δοκιμαστικοί σωλήνες, Ράφια δοκιμαστικών σωλήνων, Βολβοί πιπέτας ή αντλίες Pi, Διάφορες φιάλες Erlenmeyer, Διάφοροι βαθμολογημένοι κύλινδροι, Απεσταγμένο ή απιονισμένο νερό, Wat. Ανάλυση 0,001 g ή καλύτερη (προαιρετικά).