Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO Mindstorms

Τα τελευταία τριάντα χρόνια η γνωστή εταιρεία σε όλα τα παιδιά του κόσμου LEGO EDUCATION σε συνεργασία με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου έχει αναπτύξει την πιο δημοφιλή εκπαιδευτική πλατφόρμα, γνωστή σε όλους ως  LEGO Mindstorms EV3.

Με την εμφάνιση αυτού του εκπαιδευτικού πακέτου σε παγκόσμιο επίπεδο το 1989 ουσιαστικά  ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην εκπαίδευση.

Η εκπαιδευτική ρομποτική με θεμελιωτή της τον Seymour Papert  (MIT), συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι και έτσι μετατρέπει την εκπαίδευση σε μία διασκεδαστική δραστηριότητα – είναι γνωστό άλλωστε πως η μάθηση επιτυγχάνεται ευκολότερα, ταχύτερα και ουσιαστικότερα όταν συνδυάζεται με το παιχνίδι. Oι μαθητές μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά (teamwork), να επιλύουν προβλήματα (problem solving) και να υλοποιούν projects.

Η πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Mindstorms EV3 είναι ενταγμένη στα περισσότερα εκπαιδευτικά συστήματα του κόσμου όπως ΗΠΑ, Κορέα, Κίνα, Ιαπωνία, Αγγλία, Ρωσία κλπ.

Αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση εκπαίδευσης STEM (Science Technology Engineering Mathematics) βασισμένη στην τεχνολογία ρομποτικής και οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης με LEGO Mindstorms αποκτούν την ικανότητα να:

 • περιγράφουν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ρομπότ (Τεχνολογία).
 • περιγράφουν και να εξηγούν την λειτουργία απλών δομικών στοιχείων όπως είναι τα γρανάζια, οι άξονες, οι συνδετήρες (Τεχνολογία).
 • σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μηχανή χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά (ρόδες, άξονες, κινητήρες) (Τεχνολογία).
 • χρησιμοποιούν κατάλληλο λογισμικό και προγραμματιστικές δομές για να κινήσουν και να ελέγξουν την κατασκευή τους με κινητήρες και αισθητήρες (χρήση εικονοεντολών, εντολών ελέγχου, επανάληψης) (Πληροφορική).
 • υπολογίζουν φυσικές ποσότητες που επιδρούν στη σχεδίαση και τη λειτουργία της κατασκευής τους, όπως η απόσταση, η γωνία βολής, το μήκος του άξονα (Φυσική).
 • συνδυάζουν γνώσεις φυσικής, μαθηματικών και πληροφορικής για την δημιουργία συναρπαστικών project.
 • αξιοποιούν τεχνικές επίλυσης προβλήματος.
 • διατυπώνουν υποθέσεις και να ελέγχουν την ορθότητά τους.
 • διατυπώνουν και να αξιολογούν επιχειρήματα που στηρίζονται στα δεδομένα που έχουν συλλέξει.
 • αυτοοργανώνονται και να ελέγχουν την πορεία της εργασίας τους.
 • γνωρίζουν και να αξιολογούν τη προσφορά της επιστήμης και της τεχνολογίας στην ευημερία του σύγχρονου ανθρώπου.
 • να εργάζονται σε ομάδες, να υλοποιούν projects, να εναλλάσσουν ρόλους.
 • να ετοιμάζονται με τον καλύτερο τρόπο για τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO.

Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα ακολουθούν δεδομένα και standards προγραμμάτων εκπαίδευσης βασισμένα στην εκπαιδευτική ύλη των μεγάλων πανεπιστημίων όπως MIT,Carnegie Mellon, Tufts, στο περιεχόμενο των οποίων μόνο ο οργανισμός μας έχει πρόσβαση.

Εκπαιδευτικό υλικό

  LEGO MINDSTORMS Education EV3
  Sale!

  LEGO Education MINDSTORMS EV3

  368,55 (πλέον ΦΠΑ)
  745544

   Αποκτήστε το από 38€/μήνα με την πιστωτική σας κάρτα!

  Η πλατφόρμα LEGO Education MINDSTORMS EV3 αποτελεί την κορυφαία λύση εκπαιδευτικής ρομποτικής! Κατάλληλη για έμπειρους αλλά και για νέους δημιουργούς, θα σας συντροφεύσει σε ένα ταξίδι γνώσης και δημιουργικότητας!

  Επικοινωνία με LEGO Specialist

  EV3 – Πακέτο Επέκτασης

  100,00 (πλέον ΦΠΑ)
  745560