Εκπαιδευτικές Προτάσεις Ρομποτικής

BeeBot – BluBot – ProBot

Βοηθήστε τα παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εκπαιδευτική ρομποτική και τις αρχές προγραμματισμού. Οι απλές εντολές κατεύθυνσης, θα οδηγήσουν τη ρομποτική μελισσούλα σε μια σειρά από δραστηριότητες που περιλαμβάνουν οι διάφορες θεματικές πίστες. Η εκπαιδευτική αυτή διαδικασία, θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν την αλγοριθμική τους σκέψη, ενώ παράλληλα μαθαίνουν τον κόσμο που τα περιβάλλει και εξασκούν τις ικανότητές τους στη επίλυση προβλημάτων, την ομαδική εργασία και τις αλλά και τις γλωσσικές τους δεξιότητες, μέσα από την αφήγηση και την περιγραφή των κινήσεων που τα ίδια έχουν προγραμματίσει.

InO-Bot

Σχεδιασμένο ειδικά για χρήση με τη δημοφιλή πλατφόρμα προγραμματισμού Scratch, το InO-Bot θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν τις προγραμματιστικές τους δεξιότητες. Είναι κατασκευασμένο από την εταιρεία που δημιούργησε τη ρομποτική μελισσούλα BeeBot, κάτι που το καθιστά φιλικό προς τα παιδιά αλλά και ανθεκτικό για χρήση στην τάξη. Οι αισθητήρες που διαθέτει του επιτρέπουν να κινηθεί στο χώρο αποφεύγοντας εμπόδια ή ακολουθώντας μια μαύρη γραμμή. Εναλλακτικά μπορεί να χαράξει την πορεία του, μέσω της υποδοχής για μολύβι που διαθέτει.

Edison

Η πιο οικονομική λύση για την εισαγωγή στον προγραμματισμό ρομποτικών μοντέλων, το Edison είναι κατάλληλο τόσο για την εκμάθηση βασικών εννοιών όσο και για την εμβάθυνση σε πιο σύνθετες διαδικασίες καθώς υποστηρίζει προγραμματισμό με Python. Το λογισμικό υποστηρίζει τόσο Windows και Mac, όσο και Linux, καθιστώντας το κατάλληλο για οποιαδήποτε σχολική αίθουσα. Συνοδεύεται από πλούσιο υποστηρικτικό και μαθησιακό υλικό, διευκολύνοντας την εισαγωγή του σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, η δομή του υποστηρίζει κατασκευές με δομικά στοιχεία LEGO, παρέχοντας μοναδικές δυνατότητες δημιουργίας των δικών σας ρομποτικών μοντέλων.

Thymio

Το ασύρματα προγραμματιζόμενο Thymio περιλαμβάνει αισθητήρες υπερύθρων που μπορούν να υπολογίσουν αποστάσεις αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ένα εμπόδιο κινείται στο χώρο. Σε συνδυασμό με τους αισθητήρες ήχου, κλίσης, επιτάχυνσης και θερμοκρασίας θα σας δώσει τη δυνατότητα να υλοποιήσετε μια πληθώρα δραστηριοτήτων. Πίσω από το διακριτικό του design κρύβονται 40 LED διαφόρων χρωμάτων τα οποία θα ενθουσιάσουν τα παιδιά, κάνοντας το μάθημα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό!

Arduino Smart Car

Δημιουργήστε ένα ρομποτικό όχημα από το μηδέν και δώστε του όλες τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά που έχετε φανταστεί! Βασισμένο στον μικροελεγκτή Arduino, μπορεί να προγραμματιστεί μέσω του Arduino IDE αλλά και με εναλλακτικές που χρησιμοποιούν το περιβάλλον του Scratch! Η ασπίδα των μοτέρ επεκτείνει τους headers της πλακέτας Arduino επιτρέποντας τη χρήση περισσότερων ασπίδων ή τη σύνδεση αισθητήρων.

Raspberry Pi2Go

Δώστε κίνηση στο Raspberry Pi, απελευθερώνοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των μαθητών σας. Συνδυάζοντας το Raspberry Pi σας με το Pi2Go, έχετε τη δυνατότητα να προγραμματίσετε μια σειρά από δραστηριότητες χρησιμοποιώντας αισθητήρες υπερύθρων και φωτός, πολύχρωμα LED καθώς και να πραγματοποιήσετε ακολουθία γραμμής. Η ασύρματη συνδεσιμότητά του μέσω WiFi διευκολύνει την εκπαιδευτική διαδικασία ενώ οι δυνατότητες επέκτασης του Raspberry Pi, όπως σύνδεση κάμερας ή οθόνης μπορούν να κάνουν το ρομπότ σας πραγματικά μοναδικό

WeDo 2.0

Δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να εμβαθύνουν στις αρχές ρομποτικής, συνδυάζοντας όλες τις αρχές του STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Μέσα από τις κατασκευές, οι μαθητές θα λύσουν ρεαλιστικά προβλήματα αξιοποιώντας τις γνώσεις τους στα Μαθηματικά και τη Φυσική. Στη συνέχεια, θα εφαρμόσουν έμπρακτα τη λύση τους, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας ένα ρομποτικό μοντέλο και προγραμματίζοντάς ως προς την εκτέλεση της λύσης τους. Οι 45 διαφορετικές κατασκευές και ο εκπαιδευτικός οδηγός που για πρώτη φορά καθοδηγεί στο συνδυασμό περισσότερων μοντέλων, θα σας δώσει άφθονο υλικό για την υλοποίηση των περιλαμβανομένων δραστηριοτήτων, ενώ θα σας εμπνεύσει να σχεδιάσετε και να υλοποιήσετε μοναδικά project με τους μαθητές σας.

EV3

Η κορυφαία και συνεχώς εξελισσόμενη πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Mindstorms, συνοδεύεται από μια πλήρη σειρά δωρεάν εκπαιδευτικών οδηγών που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το EV3 σε πειράματα Φυσικής, προχωρημένα θέματα Μηχανικής αλλά και στην εξειδίκευση των μαθητών σας στον προγραμματισμό. Η πληθώρα κατασκευών που συνοδεύει το προϊόν σε συνδυασμό με τους εκπαιδευτικούς οδηγούς, ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση της μεθοδολογίας STEM σε κάθε σχολική αίθουσα, με έμπρακτη εφαρμογή των πιο σύνθετων εννοιών που διευκολύνει την κατανόησή τους από τους μαθητές.